Author [NL] [FR] [ES] [DE] [SE] [IT] [NO] [MY] Topic: engine cranks but won't start.  (Read 1604 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline moey47

  • Crossrunner Member
  • **
  • Posts: 16
  • thunderbolts way
  • Bike: 2011 cr
  • City / Town: sydney
  • Country: australia
engine cranks but won't start.
on: February 07, 2018, 10:48:18 PM
Hi all,
I've  got a 2011 model x runner which I've had since new, I've been having a few issues with starting for the past few weeks, at times its takes SO many turns before it fires up, but then comes good,this only happens on a few occasions' and I didn't think much of it , I did have issues with the side stand proximity switch in the past and have bypassed it to eliminate that problem,  the battery is brand new and fully charged.But NOW  the engine cranks over with a fully charged battery, and good starter speed  but just won't start.
I can hear the fuel pump working when I turn the ignition  key and it has a tank of fresh fuel.
Thought I'd post this issue just in case anyone else has experienced the same problem and hopfully lead me in the right direction
Cheers.

Offline Notgotone

  • Ex Member
  • Crossrunner Pro
  • *
  • Posts: 166
Re: engine cranks but won't start.
Reply #1 on: February 08, 2018, 09:29:01 AM
Hi pull a plug lead and see if you have a spark then work from there checking multiplug connectors for security and clean contacts.

Offline moey47

  • Crossrunner Member
  • **
  • Posts: 16
  • thunderbolts way
  • Bike: 2011 cr
  • City / Town: sydney
  • Country: australia
Re: engine cranks but won't start.
Reply #2 on: February 08, 2018, 11:23:38 AM
Thanks ,  good starting point ill keep you posted as to how I go

Offline Haddo

  • Crossrunner Member
  • **
  • Posts: 83
  • Bike: 15CX
  • Country: Aus.
Re: engine cranks but won't start.
Reply #3 on: February 09, 2018, 11:37:31 AM
Had that trouble in a yammy once & it turned out to be the the ignition/on off switch wiring.?

 



recent